Cijfers die inzicht geven

Hoe presteert uw bedrijf naast andere ondernemingen? En wat brengt de toekomst? Iedereen krijgt geluid uit een instrument, maar daarmee is het nog geen muziek. Iedere ondernemer kent globaal zijn cijfers, maar daarmee is er nog geen inzicht.

Wij helpen u graag aan cijfers, waar u op kunt vertrouwen. Als u regelmatig uw administratie bijwerkt, dan geven we u rapportages vanuit speciale software. Deze software is realtime gekoppeld met de boekhouding.

Realtime rapportage

Wist u dat wij een eigen rapportageteam hebben? Dit team maakt een prognose van uw cijfers, waardoor toekomstige winstcijfers door te rekenen zijn. Dit geeft u een inzicht in de verloop van cijfers. Vervolgens kunt u bepalen of er een financieringsbehoefte is. Daarbij is het belangrijk om naar uw doelen te kijken.

Prognose & branchecijfers

Hoe presteert uw bedrijf? Vergelijk uw eigen ondernemersprestaties met branchecijfers, waardoor afwijkingen met branchegenoten zichtbaar worden. Zijn er grote verschillen, dan is het verstandig om deze verder te onderzoeken. We richten de boekhouding zo in, dat benchmarking zo eenvoudig mogelijk is.

Strategie voor de toekomst

We werken graag vanuit de strategie van de ondernemer. Waar wil hij over een aantal jaar staan met zijn bedrijf? Hoe zien de bedrijfsactiviteiten en de organisatie er dan uit? Wat betekent dit voor de cijfers en liquiditeiten?

Meer resultaat

Een focus op cijfers levert doorgaans extra rendement op, omdat u als ondernemer bewust bent van afwijkingen en trends. Hier kunt u vervolgens op inspelen, zodat u concurrenten een stap voor bent.

Cijfers nodig die inzicht geven?

Anton van Steenis

Partner

avsteenis@vanharberden.nl