Verkuil & Moree

Bij een jachthaven aan het Brielse Meer wordt een gloednieuwe aanlegsteiger gebouwd. Andre Moree, directeur van Verkuil & Moree BV, kijkt tevreden toe. "Dit zijn voor ons de uitdagende projecten." Een toepasselijke plek voor een gesprek, waarbij Andre en Anton een gezamenlijke passie delen.

“Anton en ik hebben allebei een passie voor watersport. Ons netwerk overlapt, dus we hebben het ook wel over privézaken,” vertelt Andre. “We zijn allebei sterk betrokken en vragen regelmatig hoe het gaat en hoe de toekomst eruit ziet.”

Andre richtte het bedrijf zo’n vijftien jaar geleden samen met zijn compagnon op. Verkuil & Moree groeide uit tot een middelgrote speler als buitenruimtespecialist met een focus op houtconstructies en integraal onderhoud van de buitenruimte. “We proberen los te komen van de aanbestedingenmarkt met gunning op lage prijzen, zegt Andre. “Onze focus ligt op de EMVI aanbestedingen, waar het vooral gaat om kwaliteit, participatie en duurzaamheid. Hierdoor hebben we nu veelal meerjarige contracten met een gunstige prijzen. Dat bevalt ons goed.”

Crisis

Voor de crisis was Verkuil & Moree een loonbedrijf. “Dat ging tijdens de crisis goed mis, want veel loonbedrijven in de bouw werden eruit gegooid. We kozen daarom meer voor de integrale markt. Daarnaast hadden we te maken met enorme seizoen patronen: ’s zomers hard werken en in de winter interen. In de integrale contracten is dit minder aan de orde en door ons specialisme in de houtconstructies hebben we een betere spreiding in het gehele jaar. Daarnaast versterken beide takken elkaar. Nu bouwen we hier een steiger, maar straks mogen we ook het terreinonderhoud in uitvoering nemen.”

“Bij Anton kan je op het juiste moment terecht voor een duidelijk en onderbouwd advies met een heldere visie”

Belangrijke rol voor Van Harberden

Van Harberden heeft een belangrijke rol gespeeld. “In het verleden hebben we best wel eens lastige beslissingen moeten nemen, waarbij Anton op de juiste momenten een duidelijk, onderbouwd advies gaf, bijvoorbeeld tijdens gesprekken met mogelijke samenwerkingspartners.” “Klopt, er zitten vaak meer kanten aan een verhaal”, vult Anton aan. “Er zijn verschillende belangen en visies. Het is dan zaak om beide partijen met respect te behandelen.”

Afstand is geen probleem

Verkuil & Moree is gevestigd in Streefkerk, maar de afstand tot Veenendaal is geen probleem. “Kenmerkend aan Anton en aan Van Harberden is daadkracht”, concludeert Andre. “Dat merk en voel je aan alles. Ze zijn er wanneer je ze nodig hebt. Accountants zijn vaak een beetje grijs en voorzichtig, maar bij Van Harberden merk je de ondernemersmentaliteit. Anton en zijn collega’s zijn open en eerlijk. Dat verwacht ik van mijn mensen en van mijn accountant. Er wordt meegedacht en als het nodig is hebben we op de meest onmogelijke momenten contact.

Laten we samen sparren!

Anton van Steenis

Partner

avsteenis@vanharberden.nl