D-SIGN Makers

Een auto beplakken? Of een gloednieuw logo op een zuil? De meeste ondernemers in de omgeving van Veenendaal weten dat ze dan Marcel Aalbers van D-SIGN makers moeten bellen. Zijn werk is ook echt zijn passie. “Eerder deze week heb ik zelf een trailer beplakt, waarvan collega’s zeiden dat het onmogelijk was. Dat soort uitdagingen durf ik wel aan!”

Marcel richtte het bedrijf in 2007 op. Tijdens de crisisperiode groeide hij snel. “Ik merkte weinig van de crisis, omdat we één van de eerste signmakers waren in de regio met een eigen full colour printer”, vertelt Marcel. “Wel is het goed dat er mensen bij zijn gekomen. Drie jaar na de start deed ik alles nog alleen. Dan stond ik op de steiger, terwijl klanten mij slecht konden bereiken. Dat werkte op een bepaald moment niet meer.”

“Meer omzet na advisering door Van Harberden”

Drie jaar geleden verhuisden Marcel en zijn medewerkers naar een bedrijfspand aan de Fokkerstraat. Aan de binnenkant ziet het pand er schitterend uit. Zo heeft de vergaderzaal verduisterde privacy-glaswanden die met één druk op de knop transparant worden. De muur van de vergaderzaal is magnetisch, waardoor de magnetische schilderijen heel makkelijk te verplaatsen zijn. Er komt geen schroef aan te pas. Een ander schilderij is gemaakt van gerecyclede jeans, waardoor de akoestiek perfect is. “We zijn inmiddels niet alleen signmaker meer, maar we verzorgen ook het interieur van bedrijfspanden. Daarom hebben we ons pand op deze manier ingericht. Hier zie je wat materialen en kleuren met een ruimte kunnen doen.” Zo worden steeds meer interieurs gewrapt. Dit betekent dat de wanden worden bekleed met een dun laagje folie in plaats van lakverf. “Wij zijn de schilders van de toekomst. Onlangs hebben we een offerte uitgebracht voor het wrappen van verschillende ziekenhuiskamers. Een schilder is twee dagen bezig: schuren, gronden, weer schuren en aflakken. Wij zijn binnen een half uur klaar!”

150 m2 printen per uur

In het midden van het pand staat een gigantische printer: de Océ Colorado 1650. “Wist je dat deze printer 150 vierkante meter per uur kan printen? Er zijn slechts drie van deze printers in Nederland,” vertelt Marcel trots. “Voorheen moesten we op de printer wachten, maar tegenwoordig wacht de printer op ons. Geprinte posters, folie of stickers zijn meteen droog en krasvast.” De printer en de installatie kost ruim 75.000,-: in de ogen van Marcel een noodzakelijke investering voor een professionele signmaker. “Iedere twee jaar kopen we een nieuwe printer en ruilen we de oude in. We willen blijven investeren in nieuwste technieken”

Direct een klik

Het is niet vreemd dat D-SIGN makers en Van Harberden Accountants elkaar hebben gevonden, want beide bedrijven hebben hetzelfde DNA. Gedreven, voortvarend en continu op zoek naar nieuwe kansen. “Ik leerde Hans van Veldhuizen van Van Harberden Accountants kennen tijdens een BNI-meeting”, vervolgt Marcel. “Er was direct een klik. Onze huidige accountant deed zijn werk prima, maar we misten advies. Is het slim om te investeren? Een bedrijfspand kopen of huren? Hans werd in het begin alleen ingevlogen voor advisering, maar later zijn we helemaal overgestapt op Van Harberden. Hans straalt veel rust uit en dat spreekt mij erg aan. Hij raakt niet snel in paniek en is zeer betrouwbaar. Hij geeft ons wel het gewenste advies. Ook de andere medewerkers van Van Harberden doen hun werk goed. Mijn vrouw heeft het meeste contact met Van Harberden, omdat zij de administratie doet. Zij geeft aan dat wanneer ze belt, ze altijd direct geholpen wordt.”

Meer omzet door nieuwe planningstool

Mede dankzij Van Harberden heeft D-SIGN makers de afgelopen jaren de omzet zien stijgen. “We zijn overgestapt op een nieuw planningsprogramma, dat is gekoppeld aan Twinfield,” zegt Marcel. “Vroeger deden we urencalculaties op ervaring, terwijl de prijs nu gebaseerd is op een concrete onderbouwing met hoeveelheid materiaal en arbeidsuren. Ook houden we nu rekening met reiskosten, dat deden we voorheen ook niet. Het voordeel van het nieuwe programma is dat het niet uitmaakt of persoon A of B een offerte maakt: de prijs wijkt nauwelijks af. Daarnaast kostte de boekhouding ons vroeger 2 dagen per week en dat is nu nog maar 1 dag per week.”

Hans heeft respect voor de snelheid waarmee Marcel is overgestapt naar het nieuwe programma. “Normaal kost zo’n overgang zes maanden, maar D-SIGN makers deed het in één maand. Marcel heeft zich aardig ingevreten in het proces, weet wat hij wil en heeft de nodige financiële kennis . Dat helpt natuurlijk. In een crisistijd is het moeilijker om prijzen te veranderen, dus is het goed om juist nu kritisch te kijken naar prijscalculaties.”

Klankbord

Marcel zegt de komende jaren zeker klant te blijven bij Van Harberden. “Als ik advies wil of een begroting ga opstellen, dan wil ik kunnen terugvallen op de kennis van Van Harberden. Bij bepaalde vraagstukken bel ik eerst Hans op. Hij is makkelijk te benaderen en ik gebruik hem graag als klankbord. Bij Van Harberden ben je als klant niet nummer 354, maar voel je je uniek.”

“Het mooie aan Marcel is dat hij bezig is om te kijken welke kant hij op wil”, vult Hans aan. “Niet achteraf kijken hoe iets is gegaan, maar juist vooruit kijken waar je naartoe wil. In de opstart wordt vaak veel geïnvesteerd, maar kijk ook verder: waar wil je naar toe met je bedrijf. Privé helpen we Marcel ook verder. Veel ondernemers hebben op hun zestigste een bloeiende onderneming staan en zit al het kapitaal in de onderneming, maar het is ook prettig om op tijd privé voor jezelf gezorgd te hebben. We helpen graag bij het vinden van die gezonde balans.”