Administratie op orde

Een efficiënte administratie bespaart een ondernemer al snel enkele uren per week. Van Harberden kijkt graag met u mee hoe uw administratie verbeterd kan worden.

Administratie zien ondernemers vaak als last- en kostenpost. Toch is een goede vastlegging van de activiteiten van uw onderneming van groot belang. Zo krijgt u namelijk goede informatie over de status van uw onderneming en voldoet u aan de geldende regelgeving. Een degelijke administratie vraagt de nodige deskundigheid, maar ook het optimaal benutten van de (digitale) mogelijkheden die er zijn om zo efficiënt mogelijk te administreren. Wat doet u zelf aan de administratie? Wat besteedt u uit? Hoe richt u uw administratie zo efficiënt mogelijk in? Wij helpen bij het maken van de keuzes, ondersteunen waar nodig of nemen deze werkzaamheden van u over.

Bespaar tijd met moderne software

Wij zetten onze expertise graag in om uw administratie zo efficiënt mogelijk in te richten. Daarbij houden we natuurlijk rekening met de bestaande kennis in de organisatie. We werken met een combinatie van softwarepakketten, waardoor de administratie zoveel mogelijk geautomatiseerd kan worden. Van het scannen en herkennen van facturen tot het automatisch inlezen van bankmutaties: u realiseert al snel een flinke kostenbesparing.

Ontzorgen

We ontzorgen u als ondernemer zoveel u wilt bij de boekhouding, zodat u tijd heeft om te ondernemen. Heeft u een eigen administratief medewerker, die zelf alle inkomende en uitgaande facturen verwerkt? Of kiest u er wellicht voor om een deel van de werkzaamheden extern uit te voeren. Of wat doet u als uw medewerker plotseling ziek is of met verlof gaat? In dat geval kunnen we de werkzaamheden tijdelijk overnemen. Is er sprake van een piek of snelle groei? Ook dan staan we voor u klaar om bij te springen.

Belastingaangifte & jaarrekening

Onze corebusiness was vele jaren het samenstellen van jaarrekeningen en het verzorgen van belastingaangiften, zoals inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en BTW. Dat doen we nog steeds! Maar dan wel met de nieuwste software, die vaak gekoppeld is met de boekhouding van de bedrijven. waardoor er heel efficiënt gewerkt kan worden. Onze tijd en toegevoegde waarde zit voornamelijk in het vergroten van het inzicht in de rapportage en bespreken van bedrijfsresultaten, en bedenken en helpen benutten van fiscale mogelijkheden.

Deze boekingen worden door ons steekproefsgewijs gecontroleerd. Als de administratie periodiek wordt bijgewerkt en de cijfers betrouwbaar zijn, kunnen we een jaarrekening samenstellen. Dit is overigens geen verplichting, bijvoorbeeld in het geval van een eenmanszaak of VOF. In deze gevallen volstaat een IB+, oftewel een bijlage bij de aangifte Inkomensbelasting, wat kosten bespaard.

Afhankelijk van de door u gewenste zekerheid inzake de betrouwbaarheid van de jaarrekening kunnen we voor u bij de jaarrekening een samenstel- of beoordelingsverklaring afgeven. Indien u toch een controle-verklaring nodig heeft, kunnen we die in samenwerking met een gespecialiseerd kantoor voor u verzorgen.

Kies voor een gerust gevoel!

Bent u geïnteresseerd in onze kennis en ervaring op dit gebied, neem contact met ons op!

Anton van Steenis

Partner

avsteenis@vanharberden.nl