U ziet mogelijkheden voor uitbreiding en resultaatverbetering door een overname of door te fuseren met een andere onderneming. Welke stappen moet u hiervoor zetten? En wat zijn de risico’s en mogelijke gevolgen? Wat betekent dit voor uw eigen organisatie en cultuur?

Er zijn veel aspecten die bij een fusie of overname een rol spelen: juridisch, fiscaal, financieel en organisatorisch. Gelukkig heeft u als ondernemer daar niet iedere dag mee te maken. Juist daarom is het prettig dat u met een voor u vertrouwde adviseur kunt klankborden. Zo’n gesprek kan op korte termijn en natuurlijk ook buiten reguliere kantoortijden.

Van Harberden heeft regelmatig dit soort adviestrajecten bij de hand, waardoor we ondernemers vanuit ervaring en deskundigheid kunnen begeleiden. Daarnaast beschikken we over een netwerk met specialisten die snel kunnen schakelen en hun specifieke kennis (bijv. op juridisch gebied) graag voor u inzetten. Zo hebben we vorig jaar een groothandel begeleid in de overname van een partij, wat een mooie uitbreiding van het assortiment betekende. De overname bracht aanzienlijke voordelen in het gezamenlijk inkopen in China en het integreren van backoffice en verkoopondersteuning.

Bent u geïnteresseerd in onze kennis en ervaring op dit gebied, neem contact met ons op!