Facebook marketing – juist voor u als ondernemer

Is Facebook interessant voor ondernemers? Zeker! Tijdens de Facebookworkshop: ‘Facebook Marketing voor ondernemers’ van 28 en 29 oktober bij ons op kantoor hebben wij samen met Henk-Jan Geel van Bright Mind Media laten zien hoe we meer kunnen bereiken met Facebook adverteren. Deze kans gemist? Maandagavond 16 november staat de workshop nogmaals op de planning. Wat kunt u verwachten?  Een impressie van de afgelopen twee workshops.

“Ik heb helemaal geen zin om al die ‘grappige’ filmpjes en selfies van zakelijke relaties iedere dag voorbij te zien komen. Maar ik wil wel graag mijn doelgroep bereiken en mijn product laten zien…” Dat kan! Henk-Jan Geel, social media marketeer, legt uit: “Facebook is een marketingtool, met geavanceerde opties om precies die mensen te bereiken die uw product nodig hebben. Maar moet je dan privé actief worden? Nee hoor! Om een pagina aan te maken voor uw bedrijf moet u weliswaar een privéaccount hebben, maar die kunt u helemaal afschermen en privé houden.”

HenkJanGeel    Publiek1

Om Facebook te gebruiken voor Marketing maken we dus een bedrijfspagina aan, waar je als ondernemer met je doelgroep in contact kunt komen. Je kunt laten weten met welke projecten je bezig bent en welke acties je speciaal voor je klanten hebt. En daarvan zit een groot gedeelte op Facebook. Janita de Vries, marketeer bij Van Harberden Accountants: “9,4 miljoen mensen zijn actief op Facebook. Deze 9,4 miljoen mensen liken gemiddeld 21 bedrijfspagina’s. Als je een mooi product hebt waar je goed over kunt vertellen: word actief op Facebook!”

JanitadeVries    Publiek 2

En hoe zorg je er nou voor dat je een groot bereik krijgt? Henk-Jan: “Adverteren! Met behulp van Facebook kun je berichten promoten en campagnes maken, zodat jouw doelgroep niet meer om jouw Facebookpagina heen kan. En zo krijg je dat extra contactmoment met je (potentiële) klant.” Corné den Boer van Autobedrijf Vossestein beaamt dit: “Ik zag er van tevoren ook best tegenop om te beginnen en was bang dat het me veel tijd zou kosten. Maar dat valt mee en als ik zie hoe onze Facebookpagina in korte tijd hard gegroeid is door campagnes en hoeveel leuke reacties dit oplevert, raad ik het absoluut aan!”

Benieuwd hoe dit adverteren werkt en hoe u een campagne kunt bouwen met Facebook? En hoe u er voor zorgt dat uw Facebookpagina in lijn is met de strategie van uw onderneming? Of wilt u weten hoe u Facebook effectiever kunt inzetten? Kom 16 november naar onze 3e workshopronde.

Foto’s: Fotostudio7

Terug naar nieuwsarchief